הסכם גירושין

הסכם גירושין

עורכת דין גירושין ומגשרת איריס שוורץ היא בעלת ניסיון רב ומומחיות בנושא הסכם גירושין

הסכם הגירושין הוא חלק מתוך הסכמים בדיני משפחה הכוללים בין השאר הסכם ממון, הסכם חיים משותפים והסכמים חשובים אחרים בדיני משפחה - מומלץ להיערך מראש, לנסח ולחתום על הסכם שעונה על צרכיכם.

הלקוחות ממליצים...

איריס היא מדהימה וסופר מקצוענית

דירוג:

עורך דין משפחה

איריס היא מדהימה וסופר מקצוענית. יש לה חשיבה מהירה, זיכרון מעולה והיא מאוד אנושית וסימפטית. יש לה לב ענק, אם אני צריכה משהו היא מיד חוזרת אליי ובכל שעה, היא אישה מדהימה! ממליצה לכל אחד שצריך עו"ד בתחומים אלו לקחת אותה.

בנוסף היא הצליחה להשיג לי את מה שרציתי בענייני הגירושין, אישה ישרה מאוד ולא עובדת על שקרים אלא רק על נתונים אמיתיים. היא מתמחה בהמון תחומים.

א.א.

הסכם גירושין נועד לפתור מחלוקות ולמנוע חוסר ודאות בעתיד, אשר עלול לעלות בנושאים שונים, כגון: רכוש, מוניטין ועוד.
הסכם בין בני משפחה (למשל: בעל ואשה, בני זוג העומדים להינשא), אשר כתוב בצורה ברורה, הגונה ומפורטת, לרוב, משרת את שני הצדדים בצורה טובה יותר, מאשר האפשרות האחרת – ניהול הליך משפטי, אשר גוזל זמן רב, גורם להוצאות כספיות רבות, ותוצאתו אינה ידועה מראש.

לפניכם מספר הסכמים בולטים בדיני משפחה:

הסכם גירושין

הסכם הגירושין הוא הסכם שמטרתו להסדיר את הנושאים הרלוונטיים לפרידת בני הזוג, כגון: חלוקת רכוש, מזונות אשה, מזונות ילדים, משמורת וזמני שהות.
חשוב שהסכם הגירושין יכלול התייחסות לסוגיות אלו:

  1. סוגיית משמורת הילדים וזמני שהות – כאשר ישנם ילדים קטינים קיימת חשיבות רבה לקבוע אצל מי יתגוררו הילדים, מה יהיו הזכויות של ההורה הלא משמורן, או לחלופין – האם הסכם גירושין יכיל הסדר של משמורת משותפת.
  2. מזונות ילדים – הסכם גירושין יגדיר מהו סכום מזונות הילדים הקבוע שישולם, האם קיימת הצדקה לתשלום כלשהו, מהו מועד התשלום וכיצד יתבצע התשלום. כמו כן, יש לקבוע את ההוצאות הרפואיות החריגות ו/או הוצאות חינוך חריגות לרבות אופן חלוקת התשלום בין הצדדים (כגון: חוגים, טיפולים אורתודנטים ועוד).
  3. חלוקת רכוש – בעריכת הסכם גירושין יש להסדיר את חלוקת הרכוש שנצבר במהלך חיי בני הזוג, ולהגדיר מהם פרטי הרכוש שנצברו וכיצד יחולקו. בפרק זה תהיה התייחסות גם לדירת המגורים. בנוסף, פרק זה יכלול התייחסות לחשבונות בנק, חסכונות, זכויות סוציאליות, חלוקת חובות וכן התייחסות למוניטין ונכסי קריירה.
  4. סידור גט – הסכם גירושין יציין את הסכמתם המשותפת של בני הזוג להתגרש, והתחייבותם לפנות לבית הדין הרבני האזורי לצורך הסדרת הגט.

הסכם הגירושין צריך להיות מנוסח בצורה ברורה, מפורטת וצופה פני עתיד.
את הסכם הגירושין יש לאשר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני האזורי.

חשוב לזכור, הסכם גירושים שמנוסח היטב ומכסה את כל הנושאים שהוזכרו לעיל, ייתן לך שקט נפשי ויחסוך חיכוכים או אי הבנות בעתיד.

הסכם גירושין

הסכם ממון הוא הסכם בכתב בין בני זוג, במסגרתו מסדירים בני הזוג את היחסים הרכושיים ביניהם. במסגרת הסכם הממון, ניתן גם להסדיר נושאים אחרים הקשורים לחיים המשותפים. ההסכם צופה פני עתיד, והמטרה שלו היא למנוע מצב שבו בשעת משבר, יתגלעו מחלוקות כספיות ואחרות בין בני הזוג, והסכסוך יגיע לבית המשפט.
בהסכם ממון, אין לכלול עניינים הקשורים למזונות או משמורת ילדים, משום שביהמ"ש לא מאשר הסכמי ממון, שקובעים הסדרים ביחס לילדים שטרם נולדו.

בהסכם ממון בני הזוג קובעים איזה רכוש הוא נפרד, ויישאר בבעלותו הבלעדית של אותו צד. כלומר: לא יחולק או יאוזן במקרה של פרידה/גירושין, ואיזה רכוש הוא משותף וכיצד יחולק במקרה של פרידה/גירושין.

ניתן לערוך הסכם ממון לפני הנישואים או במהלכם. כדי שהסכם ממון יהיה תקף, יש לאשר אותו בפני בית המשפט לענייני משפחה או בפני בית הדין הרבני (במקרה שמדובר בבני זוג יהודים). אם מדובר בהסכם טרום נישואין, ניתן לאשר אותו גם בפני רושם נישואין או נוטריון.
עו"ד המתמחה בדיני משפחה, יוכל לסייע לכם בעריכת הסכם ממון, אשר מתאים לצרכים הספציפיים שלכם.

הסכם חיים משותפים

בני זוג אשר חיים כידועים בציבור, יכולים לערוך הסכם שיסדיר את חלוקת רכושם במקרה של פרידה וסיום הזוגיות. הסכם זה נקרא: "הסכם לחיים משותפים". הסכם לחיים משותפים מתאים לבני זוג שאינם נשואים, אשר חיים כידועים בציבור, ובכלל זה בני זוג חד מיניים.

ההסכם צריך להיעשות בכתב, ושני הצדדים צריכים לחתום עליו. אין חובה לאשר את ההסכם בבית המשפט למשפחה או אצל נוטריון, אבל כדי לחזק את מעמדו המשפטי – ולמנוע בעיות בעתיד לבוא במקרה של מחלוקות – מומלץ לאשרו.

הסכם הורות

הסכם הורות מיועד להסדיר מערכת יחסים בין שני צדדים שמעוניינים להביא לעולם ילד, מבלי שיש ביניהם מערכת יחסים זוגית ואשר אין בכוונתם לנהל משק בית משותף.

מומלץ לפרט בהסכם את תנאי ההורות ששני הצדדים מסכימים עליהם, ולכלול התייחסות לתשלום מזונות, משמורת, זמני שהות, חינוך ועוד.

ניסוח הסכם מפורט וברור ימנע מחלוקות עתידיות.
יש לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה על מנת שייתן תוקף של פסק דין.

ע"פ סעיף 24 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב -1962, בית המשפט יאשר את ההסכם, לאחר שנוכח כי הוא עולה בקנה אחד עם טובת הילד. (רלוונטי לאחר לידת הילד, כמובן).

עו"ד דיני משפחה איריס שוורץ בעלת ניסיון רב בניסוח הסכמים, ותשמח לעמוד לרשותכם בניסוח הסכמי גירושין, הסכמי ממון, הסכמי הורות, הסכמים לחיים משותפים וכל הסכם רלוונטי אחר בתחום דיני המשפחה.

מדוע חשוב להיעזר בשירותי עורך דין משפחה לשם עריכת הסכם גירושין, הסכם ממון,הסכם חיים משותפים וכדו'?

ניסיונו המקצועי של עורך דין משפחה, מומחיותו בתחומים אלו והידע הרב שצבר לאורך השנים, יסייעו לך לערוך הסכם גירושין מיטבי, אשר ייתן מענה לצרכיך, ויכסה את כל הנקודות החשובות עבורך.

ניסוח הסכם מפורט וברור ימנע מחלוקות עתידיות.
יש לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה על מנת שייתן תוקף של פסק דין.

עורכת דין משפחה איריס שוורץ בעלת ניסיון רב בניסוח הסכמים, ותשמח לעמוד לרשותכם בניסוח הסכם גירושין, הסכם ממון, הסכם הורות, הסכם חיים משותפים וכל הסכם רלוונטי אחר בתחום דיני המשפחה.

נושאים קשורים